tisdag 28 april 2009

Äntligen kan man cykla till jobbet igen!

Fick min förra cykel stulen, det var en till synes fin metallic blå fjollväxlad cykel av märket "Soda", det var bara till synes. Själv fick jag aldrig växlarna att funka som de skulle, inte bromsarna heller. Cykelstödet var även det åt helvete, billigaste kinestillverkade pisseskit av sämsta kvalitet. Skitcykel, är faktiskt glad att vara av med den. Innan den hade jag en kycklinggul kinestillverkad fjolle-skitcykel som inte ens såg fin ut, den tog sin sista suck på toppen av Göta Älvsbron, inte heller den är nämnvärt saknad.

Ska man ha en bra cykel idag så kostar de lika mycket som en begagnad bil av ok kvalitet, ja ok i hisings-mått mätta, dvs körbar med inte allt för mycket reparationsarbete. När jag växte upp på nittonhundratalet så cyklade jag först på en metallc grön DBS, nästa var metallic blå av samma märke, det var cyklar det, de fick stå ut med saker som skulle fått en gammal rysk T34a att gå i tusen bitar men inte mina cyklar, på sin höjd en och annan punktering. Man föll ner för backar på skånska landsbygden (det finns backar i Skåne, jag lovar), körde in i väggar, staket och träd, inget gick säkert för våra cykelframfarter i Sjöbo, snodd på vansinnesakrobatik faktiskt. Men inte fan gick cyklarna sönder, aldrig!

Nu köpte jag en begagnad cykel av en mycket gammal farbror på Hisingen, det är en blå gammal hederlig treväxlad cykel, märket är okänt men fasen vilken kvalitet! Den jäkla cykeln kände jag direkt att den rulla igenom ett tredje världskrig utan problem, inte kostade den mycket heller. Dessutom är inte sådana gamla cyklar speciellt stöldbegärliga så kanske får man ha den i fred denna gång, tror faktiskt det. Hoppas verkligen det. Dessutom är det en riktig cykeldynamo och ingen batteridriven skit som måste bytas batteri eller laddas för jämnan.

Nu slipper man trängas och bråka med pundare, alkisar, rabida noggers och araber på vagnen. Fortare går det också, jag sparar 20-30 minuter varje dag på att cykla till och från jobbet. Win-win absolut!

1 kommentar:

Unknown sa...

Lever du!? Jag saknar ditt hat!