onsdag 18 juni 2008

De är fanimej inte rikigt kloka på Hemköp!!!!

Idag var jag och handlade på Clas Ohlson, jag brukar inte göra det för rikiga män handlar på Biltema, det vet alla. Dessutom ligger Biltema på Hisingen och det är ytetrligare ett plus, billigare är de också, men idag hade de inte vad jag skulle ha och då får man sänka sig till andra alternativ och i detta fall var CO i Nordstan det alternativ som föreföll mest logiskt.

Nu behövde jag också lite ost och det köper man knappast på Classe, nej det får man gå till en livsmedelsbutik för att införskaffa och då ligger ju det där jävla Hemköp nära tillhands och dum som man är går man ju in, aldrig lär man sig.

Först på Hemköp i Nordstan ligger brödavdelningen, ett bröd i vit påse kostar 29.90, ett sketet luftigt jävla pissebröd modell barkis i finare förpackning trettio jävla spänn!!! Inte nog med det, ostfrallorna har de döpt om till "Cheesus", för att de ska verka gudomligt goda naturligtvis och för att kräma ut mer pengar, sju kronor kostar en ostfralla på Hemköp. Sju. Borde kosta tre.

Dessutom, på grönsaksavdelningen kostar en sketaliten broccoli 19:90!!! sex kronor brukar en dessutom större Broccoli kosta på Willys, ja jag brukar handla där egentigen. Riktiga män handlar på Willys det vet alla. Dessutom ligger Willys på Hisingen och det är ytterligare ett plus, oändligt mycket billigare är de också. Vi har t.o.m. ett Ikea här på Hisinge Island, jag tror inte vi behöver resten av Göteborg, vi skulle nog kunna förklara oss självständiga. Tyvärr skulle det nog varit en för oss ekonomisk katastrof då mestadelen av Hisingsborna med stor säkerhet lever på att lyfta så mycket bidrag som möjligt, det är något av vår kultur här i ARBETARKVARTEREN.

Nåväl, Nu hade jag en jävla tur med osten för det var rabatt just denna vecka på Östgöraklosters ostar, de är goda och priset var iaf hyfsat. Jag tog en bit från hyllan och pös iväg till kassan fortare än fan innan de kanske skulle få för sig att märka om även den till "Divine cheesus deluxe golden edition" eller nåt och kräma ut 500kr kilot för skiten.

Frågan är om dessa hutlösa priser egentligen bringar större intäkter eller om det snarare skrämmer bort folk för det är sällan speciellt mycket folk där, inte med hänsyn till att det ligger mitt i Nordstan. Deras sortiment är knappast av det bättre, i stort sett är det samma som Willys, lite vanliga svenska finvaror, lite fulvaror modell Eldorado etc, samma märken, samma produkter, enda skillnaden är att det är fan så mycket dyrare.

Nej, ett Willys i varje gathörn borde man ha istället. Hemköp kan dra åt helvete.

3 kommentarer:

Gammal Hårdrockare sa...

Håller med. Jag hatar Hemköp! Svindyra. Dessvärre är jag för det mesta hänvisad till Hemköp eftersom jag bor mitt i stan och det är närmaste affären. Mataffärerna flyttar ju dessvärre ut till köpcentrumen nu för tiden. Stadskärnorna tas över av snabbmatskedjor och gallerior.
Skandal egentligen, jag bor numer i en stad med hundratusen invånare och så finns det bara två livsmedelsbutiker i city.

Rambergsmannen sa...

Bodde i Halmstad i tre år, Hemköp fanns centralt, det var allt. För att ta sig till Willys fick man ta sig närmare en mil, långt ut förbi deras flygplats och in i ett industriområde, nu har de tydligen Netto fast det ligger på precis andra hållet istället. Samma uppfattning fick jag om Växjö, om än var allting ännu dyrare där.

Stefan Dedalus sa...

En nära-ICA-upplevelse


God dag, R-man.

Lever på lånad tid och också på Hising Island, och delar mestadels Dina intryck från vår magsjuka livsmedelskultur.

Bor väster om Dig, men är av försörjningsskäl tvungen att köra den löjligt trånga Tingstadsgrottan eftersom brofanskapen antingen går åt fel väderstreck, håller på att kollapsa, eller fungerar som mobilkranparkering under den ljusa delen av året.

Nå, till saken. Jag, som är snett under medelintelligensytspänning, upphör trots detta aldrig att
förvånas över begåvningsreserven som välfrekventerat dyker upp överallt. Var håller de egentligen hus? Från inunder sällanöppnade A-brunnslock??

En tidig lördag som vanligt förmiddagsbakis till Ica Maxi i det antiestetiska Amhult: Begrundande stadsplanerarnas ovedersägliga & minst sagt dunkelmystiska tankegång över att slänga ut ett medelklassghetto som populationsmässigt ökar med c:a 10% årligen - utan att säkra infrastrukturen - miltals från city samtidigt som brinkarna kring exvis Kvillebäcken* år efter år ligger i träda endast beboeliga av gangsters, minst sagt fula köplador, skattebetalade fikaklubbar för Monas mysmuslimer eller råttor stora som rävhonor löpandes över de tisteltätande & björkskylande asfaltflaken, gick jag med en sån där fjollig gnisselvagn mot de tröga elektrongrindarna.

Tankspridd, eller enbart korkad (pick one), insåg jag att man inte uttagit King, dvs cash. ”Vaffancullo!”; plötsligt en 180-vändning, varpå man biktar mot dagens generellare allmoge.

Svårt bidragsskadad flerbarnsmamma med oregerliga illbattingar hon lyckats krystat fram står strategiskt i min väg; med smolkad bläckursäkt till tattooförsök på sin feta vad, stirrar hon på mig som om, hur jag ens vågar träda framför hennes bakfylleframknullade små älsklingar. Till vänster står de självförsörjningsmanicker vars design liknar något Månbas Alfa-scenograferna uppenbarligen ratat, till höger grindstängsel. Simply cornered.

I detta torde en normalbegåvad person i bara så enkelt syfte som i smidighet enbart i att förenkla tillvaron litet flyttat på sig, i ty de må slippa mittt äckelsvettiga anlete. Icke så.

Jag kan alltså även jag ville, inte runda [hånfullt; självfallet] tacksåfokkinmykketbidragstagarna whatsoever.

Taktik: Jag sägs ha ganska galna ögon när jag är full och förbannad, vílket jag blir ganska ofta, men har svårt att framkalla det nyktert, iallefall om jag inte sitter bak servostyrd ratt.
Men nu blev jag faktiskt grinig. Under Hrrmanden och harklanden och framkallandeförsök av ol’ mad eyes; körde jag igenom (obs! Ingen blev skadad, möjligtvis kränkt) hopen och kunde så småningom börja inhandla, utan återfall från vätejonkoncentrativt feministskamskap.*Spegelbilden: Det ser lika överdjävligt ut på södra motsvarigheten, På Falutorget, på sjutti- & åttitalet ett påstått bögcruise, står det ett landmärke värdigt nordkoreansk stadsplanering: Fortfarande provocerar en skitbrunfärgad cylinder som Du tamejfaen ser överalltifrån. Söder därom är det redan tätt med feglåga postfuskmoderna skitbyggen. Endast Erskines storblyga rödvita varelse manifesterar en möjlighet. Vet ej ur många jävla vykort kombinationen barken Viking och Läppstiftet producerat, men något måste man väl visa riktyskar från detta deprimerande pinnemodalgångsland.

Snygg utsikt från Berget b t w, S