torsdag 5 juni 2008

Posten kan dra åt helvete


Min sambo väntade på ett paket från Japan jävligt länge. Det skickades med vanlig post och borde ha varit här på en vecka, efter en månad hade vi fan varken hört bu eller bä, så jävla typiskt.

Kollade upp kollinumret på postens hemsida, mycket riktigt stod det att paketet landat i Sverige redan efter en knapp vecka, allt bra så långt, fram tills svenska posten tar över.

Pakethelvetet "sorterades" i Malmö för vidareskick till nästa sop.. förlåt, sorteringsstation, sedan skickades det vidare till fel ställe naturligtvis, nu var i.a.f. staden rätt men det var några kvarter åt helvete. Hur som helst så inte fan fick vi någon avi, nej nej nej absolut inte, det skulle ligga där i någon bortglömd godisbutik fan vet vart i två veckor tills de fick tummen ur att skicka tillbaka det till sopstationen där det sedan omsorterades för att slutligen hamna på rätt postkontor. Väl på rätt postkontor så i vanlig ordning skiter de helt sonika i att skicka ut någon avi, där fick paketet ligga ytterligare en vecka innan vi då kollade upp pakethistoriken på hemsidan och fick plocka ut det med hjälp av kollinumret. Nu är surkärringarna på Wieselgrensplatsens postkontor legendariska för sitt vresiga humör och när postkärringen skulle plocka paketet på lagret så tyckte fanskapet att paketet på knappa nitton kilo, det var minsann för tungt att bära så i sedvanlig ordning sparkade hon det framför sig utan tanke på att det kunde ha varit ömtåliga saker där i, vilken betjäning, halleluja.

Nu är det inte bara denna incident som får mig att skriva skit om posten utan det är mycket saker jag irriterar mig på. En knapp månad innan denna incident blev ett paket med cd-skivor stulna, ja något annat kan inte ha hänt eftersom jag ALLTID skriver min avsändaradress på baksidan av alla brev och paket. Detta har hänt ett par gånger och är således inte ovanligt utan en risk man får räkna med när man har med posten att göra. Tilläggas bör att även del brev och paket sett ut att ha hamnat i ett tredje världskrig minst sagt, har fått CD-skivor som sett ut att ha blivit överkörda av postbilen ett par gånger om, en synthesizer fick fyra tangenter utslagna osv osv… Ytterligare så är kompetensen på ”postkontoren” bedrövlig, personalen är i regel helt självlärd, många gånger väger de inte ens paketen rätt och då får man kravbrev på restsumman PLUS straffavgift på trettio kronor, jävla bolsjevikfasoner!

Tjyvar och banditer det är det svenska postverket det, rena rama ryssland, dyrt är det också!

Inga kommentarer: